JOHANNA BAARS

Johanna is afgestudeerd als maatschappelijk werker en orthopedagoog. In haar studies heeft ze zich breed georiënteerd op diagnoses, gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Haar academische achtergrond helpt haar analytisch te kijken naar problemen en samen aan passende oplossingen te werken. Ze is hierin sensitief in wat mensen nodig hebben of welk aspect extra aandacht vergt.

Johanna’s insteek is om ieder persoon zoveel mogelijk de regie (terug) te geven over zijn/haar leven en handvatten aan te reiken die duurzaam van aard zijn. Zelfontwikkeling en bewustwording staan hierbij centraal. Het voeren van diepe gespreken, maar ook de handen uit de mouwen steken om praktische taken aan te pakken doet ze graag. In haar begeleiding neemt ze haar interesse in spiritualiteit en filosoferen mee.

Voordat Johanna Ambulant Begeleider/Coach werd heeft ze in het onderwijs gewerkt waar ze onder andere kinderen en jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking, ASS en AD(H)D heeft begeleid. Hierbij heeft ze ouders en leerkrachten op deze gebieden ook geadviseerd en ondersteund.

Kenmerkend voor Johanna is dat ze haar eigen levenservaring meebrengt als hulpverlener: ze is bekend met angst-, depressie- en burn-outklachten. Door daar zelf sterker uit te zijn gekomen weet ze niet alleen hoe het is om hulpverlener te zijn maar ook hulpvrager. Daarom coacht zij graag ook mensen op deze gebieden. 

“ Hulp vragen is soms lastig, maar ontzettend dapper! ”

“ Je bent niet alleen en je hoeft het ook niet alleen te doen. ”