RALPH HELMER

Ralph Helmer

Na ruim 7 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, heb ik een carrièreswitch gemaakt naar het zelfstandig ondernemer zijn met een coachbedrijf. Ik volgde een opleiding kinder- en jongeren coaching bij TORI.

Al vrij snel ontdekte ik mijn niche, jongeren coaching, gericht op jongens in de adolescentenleeftijd.

Een connectie maken met jongens in deze levensfase, waarvan het lijkt alsof ze met niemand willen praten en naar niemand willen luisteren is voor mij het meest waardevol. Voor hen ook, omdat ze dan de verbinding met zichzelf aan kunnen gaan en kunnen ontdekken wat voor hen gaat werken in hun leven.”

Ik heb ervaring in het werken met; jongeren, scholieren, jeugdgroepen en ouders. Mijn kracht zit met name in het goed contact kunnen leggen met jongens, ongeacht hun situatie en ze van hieruit aan het denken en handelen te zetten in hun eigen proces en ze te ondersteunen in de opbouw naar zelfstandigheid/autonomie.

Aandachtsgebieden:

  • Sociaal- emotionele ontwikkeling van jongens in de adolescentenleeftijd
  • Motivatie, doorzettingsvermogen en discipline ontwikkelen
  • Inzichtelijk maken van ouder-kind relatie en patronen
  • Zelfstandigheid en autonomie
  • Zelfreflectie, zelfzekerheid en basisvertrouwen

 

Mijn keuze voor het werken met jongens/mannen is bewust, omdat er een stuk onuitgesproken begrip bestaat tussen jongens en mannen. Niet altijd vanuit “je zorgen maken”, maar de aanpak naar verandering. Actie en energie goed leren richten. Als mannen onder elkaar, begrijp je elkaar daar meestal beter in. Ook de benadering van juist datgene wat zo moeilijk kan zijn of waar het de emotie raakt. Zo kan je leren ontspannen te leven in plaats van gespannen.

Van Overleven naar dat het gaat Over je Leven.