Manon heeft veel ervaring in de kinder- en jeugdsector en is HBO geschoold. Mensen omschrijven haar als een sociaal, open, flexibel, zorgzaam en doortastend persoon. Naast de opleidingen “intensieve ambulante hulpverlening” en “Sociaal Pedagogische Hulpverlening” heeft Manon diverse andere trainingen gevolgd zoals:

 

* Training partnerschap                                        * Taal erbij

* Training vlaggensysteem                                  * Geweldloos verzet Lorentzhuis

* Yucel methode “bouwen vanuit herstel”     * Omgaan met agressie

* Praktische pedagogische gezinsbegeleiding

 

Manon haar hart ligt bij het werken met kinderen en gezinnen. Ze heeft ervaring met kinderen, jongeren en ouders met een licht verstandelijke beperking, autisme, ODD, ADD en ADHD, echtscheidingsproblematiek en huiselijk geweld.

 

Manon vindt het een uitdaging om naar de persoon achter de persoon te zoeken en door aan te sluiten bij de cliënt de verbinding te vinden. Vanuit deze verbinding vindt er een werkrelatie plaats. Manon past haar werkwijze aan op de individuele cliënt. Zij werkt oplossings- en vraaggericht en gaat uit van de eigen kracht van de cliënt.

 

Grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen in de richting van het gestelde doel. Manon neemt je graag mee op weg naar dit gestelde doel door samen de juiste stappen te zetten.

 

Manon denkt in mogelijkheden en weet op een prettige manier de mensen naar zichzelf te laten kijken en in hun kracht te zetten. Elk mens is de moeite waard!

 

        “Accepteer zoals het is, laat los hoe het was en blijf geloof hebben in wat zal komen”

 

Manon gaat uit van een aantal basisbehoeften die van belang zijn in het dagelijks leven. Zolang je niet de moeite neemt om je eigen behoeften en verlangens te leren kennen, is het lastig om tevredenheid en geluk te ervaren in je dagelijks leven. Samen met Manon ga je de zoektocht naar deze behoeften aan, zoals bijvoorbeeld:

  • aanvoelen wat juist is voor jou en hier trouw aan zijn
  • voelen wat je inspiratie en levensvreugde geeft en hier ruimte aan geven
  • zorg dragen voor je kwaliteiten en gevoeligheden
  • anderen in open contact de ruimte kunnen laten om te zijn
  • het respecteren van grenzen en verschillen

 

                        

                    “Geluk ligt in de eenvoud van de alledaagse dingen”

Facebook
LinkedIn
LinkedIn

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

De volgende deelnemers hebben meegeholpen met het bouwen van deze website: René, John, Daniël en Jason.

Wilt u ook uw website laten maken door Project Icarus? Klik hier en neem contact met ons op!