WOUTER MIMPEN

Wouter heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gevolgd en daaropvolgend een tweetal Post-HBO opleidingen; Coördineren in de complexe zorgcontext en de coaching opleiding gericht op verslavingsproblematiek. Wouter heeft een voorkeur voor de Transactionele Analyse (TA), omdat het eenvoudige maar effectieve modellen kent, die vaak goed aansluiten bij de hulpvraag van de ander.

Wouter werkt vanuit gelijkwaardigheid en gaat altijd op zoek naar de intrinsieke motivatie van de ander. Hij is van mening dat dit bijdraagt aan een duurzaam herstel.

Geduld, rust en een sensitieve houding zijn kwaliteiten die Wouter goed beheerst en deze zet hij dan ook gemakkelijk in. Daarnaast maakt Wouter ook graag gebruik van een goede dosis humor om de druk te verlagen in lastige situaties, maar ook om aan de ander te laten zien dat humor een mooi middel is wat bijdraagt aan herstel.

Naast hulpverlener is Wouter ook ervaringsdeskundige op het gebied van verslavingsproblematiek. Hij kent de problematiek goed en kan daarin ook hoop en advies bieden. Het is geen probleem om daarin zijn eigen pad te delen met de ander.