JAAP VOS

Jaap heeft een basisopleiding gevolgd in Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Na het afronden van zijn basisopleiding heeft hij verder gestudeerd aan Windesheim om de aantekening GGZ-agoog te behalen.

Als GGZ-agoog is Jaap opgeleid om meer de nadruk op de acceptatie van de huidige situatie te leggen, en minder de nadruk op problemen. Zijn aanpak richt zich op het stellen van doelen om het welzijn van jongeren en hun omgeving te verbeteren op basis van datgene wat het meest belangrijk is voor de hulpvrager. Met meer dan 20 jaar ervaring in de zorg, waaronder 10 jaar in de volwassenenpsychiatrie en 12 jaar als jeugd- en gezinsprofessional, is Jaap SKJ-geregistreerd en een actief lid van beroepsverenigingen.

Jaap werkt graag samen met zowel ouders als jongeren, en zijn benadering kenmerkt zich door een sterke focus op de werkrelatie en onderlinge relaties, eerder dan strikte regels en kaders. Zijn benadering is gebaseerd op gelijkwaardigheid, en hij schuwt niet om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Jaap geeft de voorkeur aan het niet alleen bespreken van doelen, maar ook directe praktische oefeningen om deze te bereiken. Hij maakt gebruik van verschillende middelen, waaronder zijn ruime auto voor vervoer, diverse gereedschappen voor binnen- en buitenshuis klussen, en zelfs zijn hulphond genaamd Pluk, waarmee hij spiegeloefeningen direct in de praktijk oefent.

Het werkgebied van Jaap is voornamelijk gericht op de omgeving van Stichtse Vecht, Bilthoven en Utrechtse Heuvelrug.