Reguliere begeleiding en specialistische begeleiding vanuit de gemeente / WMO

 

Wij zijn gecontracteerd bij de volgende gemeentes: Amersfoort, De Bilt, Baarn, Bunnik, Bunschoten, Buren, Culemborg, Eemnes, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Neder-Betuwe, Renswoude, Rivierenland, Soest, Soesterberg, Tiel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, West Maas en Waal, West-Betuwe, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Zeist. Wanneer u binnen deze gemeentes woont, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor begeleiding vanuit de WMO. Belangrijk is dat de aanmelding via het sociaal team van uw woonplaats verloopt. Zij zullen een eerste gesprek met u voeren. Zij kunnen hierna ons inschakelen voor het bieden van ambulante begeleiding, waarbij de vergoeding vanuit de WMO zal plaats vinden.

 

Vergoedingen particulieren

 

Counseling (alternatieve / complementaire hulp).

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt counseling vergoed in het aanvullende verzekeringspakket. Dit valt onder alternatieve / complementaire hulp. Kijk hiervoor de voorwaarden in de polis na. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en de koepelorganisatie RBCZ. De vergoedingen per ziektekostenverzekeraar kun je op de volgende site vinden: www.de-nfg.nl/vergoedingen

Wij zijn ook opgenomen in de zorg en kies gids van de VGZ. Dit kun je terug vinden op: www.vgz.nl/zorgadvies/vergelijk-en-kies.

 

Coaching

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken van de belasting. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Coaching komt niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Facebook
LinkedIn
LinkedIn

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

De volgende deelnemers hebben meegeholpen met het bouwen van deze website: René, John, Daniël en Jason.

Wilt u ook uw website laten maken door Project Icarus? Klik hier en neem contact met ons op!