MAAIKE JANSSEN

Maaike heeft de opleiding Ecologische Pedagogiek afgerond waarbij ze de minor Kind in Zorg en het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker heeft gevolgd. Daarmee is ze een SKJ-geregistreerde professional. Maaike werkt met mensen van jong tot oud en heeft onder andere ervaring met vluchtelingen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking en jongeren met uiteenlopende psychische kwetsbaarheden.  

Maaike maakt met haar spontane en open houding makkelijk contact. Ze is betrokken en wil jou vanuit oprechte interesse leren kennen en begrijpen. Vertrouwen en verbinding creëren zijn voor haar de basis. Vanuit daar kan samen gekeken worden naar jouw persoonlijke behoeften/doelen en de mogelijkheden die er liggen. Stapje voor stapje werkt ze samen met jou aan meer inzicht en perspectief en heeft oog voor het versterken van de zelfredzaamheid en eigenwaarde. Maaike gaat uit van de kwaliteiten, de eigen verantwoordelijkheid en het sociale netwerk van de cliënt. Haar begeleiding gaat gepaard met een gezonde dosis humor.  

Naast haar werkzaamheden als begeleider/coach, is Maaike netwerk- en zorgregisseur van het hybride team binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Ze zet zich onder meer in om het sociale netwerk van mensen te verstevigen, zorgt voor de verbinding met lokale welzijnsvoorzieningen en organiseert themabijeenkomsten.