MAARTEN VERMEULEN

Maarten heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk met de specialisatie support gevolgd. Met ruim twintig jaar werkervaring in de zorg neemt hij veel kennis met zich mee. Speciale aandacht heeft hij op het gebied van autisme, autonomie, communicatie en emotie regulatie.

Maarten heeft een natuurlijke rust over zich wat fijn is als je deze zelf even niet ervaart. Vanuit deze rust, met een oprecht luisterend oor en humor maakt hij contact. Je voelt je gezien en gehoord. Je kunt echt je verhaal even kwijt. Het vertrouwen wat hieruit ontstaat, is de basis voor alle vervolgstappen. “Enkel vanuit oprechte aandacht en vertrouwen is er een professionele relatie en concreet resultaat mogelijk”.

Vanuit jouw verhaal, samen kijken naar wat je nodig hebt. Hierin is het scheppen van bewustzijn de basis van zijn werk. Pas als je weet wat er speelt en er inzicht in hebt, kun je zelf bewust de keuze voor verandering maken.

Een belangrijke waarde in het werk voor Maarten is gelijkheid. We lopen naast elkaar op. Hij is er van overtuigd dat de steun vanuit de gelijkwaardigheid maakt dat je de nieuwe stappen kunt zetten en de uitdagingen in jouw leven aan kunt gaan.

Hierbij vind hij eigen regie en kennis belangrijk. “Van binnen weet je wat je nodig hebt”. Hij helpt je door positieve communicatie dit helder te krijgen als je zelf door jouw levensomstandigheden dit even niet meer ziet.

Vanuit dit inzicht legt Maarten de focus op wat je nu concreet aan jouw situatie kunt doen. Praktisch en concreet aan de slag. Hij houdt er van om overzicht te scheppen door grote uitdagingen in kleine stukjes te hakken en hier doelgericht aan te werken. Elke stap vooruit is daarna reden voor een lach en een trots gevoel.

“Ik geloof sterk in de eigen kennis en veerkracht van ieder mens. Samen deze balans willen (terug)vinden is de basis van mijn contact”.