Jayda CC en Boerderij de Toekomst als hybride team aan de slag in Wijk bij Duurstede

Jayda CC is samen met samenwerkingspartner Boerderij de Toekomst door de gemeente Wijk bij Duurstede geselecteerd om hier het hybride team te gaan vormen. Een hybride team is een combinatie van meerdere (zorg)organisaties die hun expertises bundelen en professionele zorg met informele zorg integreren. Hierdoor worden cliënten sneller begeleid naar passende welzijnsvoorzieningen, vrijwilligers waar zij een klik mee hebben, sport of andere vormen van informele ondersteuning.

Jayda CC en Boerderij de Toekomst hebben met een zelf geschreven – en in onze ogen innovatief – plan meegedaan aan de “aanbesteding hybride teams” in Wijk bij Duurstede. Met als resultaat dat wij nu één van de twee hybride teams in Wijk bij Duurstede gaan worden. Op woensdag 6 april werd in een feestelijke bijeenkomst met wethouder Wil Kosterman in het gemeentehuis het contract getekend.

Monique Verloop, initiatiefnemer van Jayda CC, is verheugd dat de gemeente voor het plan van Jayda CC en Boerderij de Toekomst heeft gekozen. “Een plan waar samenwerking, verbinding en preventie belangrijke pijlers in zijn. Met hart voor de cliënt en oog voor de effectiviteit en kosten kosten van de zorg” aldus Monique.

Evert Legemaat van Boerderij de Toekomst en Monique Verloop zijn blij met het vertrouwen van de gemeente Wijk bij Duurstede en complimenteren hen voor de gekozen aanpak bij deze aanbesteding waarbij (zorg)organisaties zelf konden aangeven hoe zij zorg en ondersteuning zien en willen inrichten. “Dat getuigt van lef en innovatiedrang. Kernwaarden waarmee wij onszelf ook graag identificeren en in geloven” 
 
Jayda CC en Boerderij de Toekomst zien er naar uit om in samenspraak met Stichting Binding, de spil in het sociaal werk in Wijk bij Duurstede, aan de slag te gaan en van betekenis te kunnen zijn voor mensen.
 
Monique Verloop (rechts), Evert Legemaat en wethouder Wil Kosterman op de foto na het tekenen van het contract.