Jayda CC organiseert bijeenkomst over HSP & Autisme

Zorgorganisatie Jayda CC organiseert op woensdag 21 september een bijeenkomst over HSP (hoogsensitief-persoon) en autisme. De organisatie, die ambulante begeleiding biedt aan jongeren en volwassenen in o.a. de regio’s Rivierenland en Zuid Oost Utrecht, nodigt iedere geinteresseerde uit om deel te nemen aan deze interactieve bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het Multifunctioneel Wijkcentrum “De Salaamander” in Culemborg.

Anika Morsink, ambulant begeleider/coach van Jayda CC, neemt u op 21 september mee in het brein van mensen die hoogsensitief zijn. Anika, zelf HSP-er, geeft aan dat mensen die hoogsensitief zijn informatie diepgaand verwerken. Dat stemmingen en emoties ineens kunnen omslaan. “Iemand met HSP kan met een heel goed gevoel een ruimte met veel mensen binnen stappen en zich na een paar minuten ineens niet goed meer voelen. Een gevoel van leegheid en somberte over zich heen krijgen en maar één ding willen: weg willen. HSP-ers zijn zeer sociaal en trekken zich terug (zo’n 70%)  of zoeken juist naar sensatie (zo’n 30%) om prikkels beheersbaar te houden” aldus Anika.

Ambulant begeleider Romano Michielsen van Jayda CC vertelt en geeft op 21 september antwoordt op vragen over autisme. “Mensen met autisme hebben moeite met externe prikkels, houden zich vast aan een enorme structuur en vinden het soms lastig of vermijden sociale contacten. Iemand met autisme kan zich al weken van te voren druk maken over een bijeenkomst waar hij/zij bij moet zijn. Dat levert stress en hoofdpijn op. In hun hoofd hebben zij vaak al exact beleefd hoe de bijeenkomst verloopt; maar uiteindelijk gaan ze vaak niet en melden zij zich af. Voor deze mensen waren de vele online bijeenkomsten tijdens corona een uitkomst” aldus Romano.

Tijdens de interactieve bijeenkomst gaan Anika en Romano dieper in op HSP en autisme. Op de grote verschillen; maar ook op de overeenkomsten die er zijn. “Daarnaast willen wij mensen meegeven hoe van zowel HSP als autisme je kracht gemaakt kan worden” aldus Anika en Romano.

De bijeenkomst vindt plaats op 21 september van 19.00 tot 22.00 uur in het Multifunctioneel Wijkcentrum “De Salaamander” in Culemborg en is voor iedereen – van geinteresseerde tot zorgmedewerker – kosteloos toegankelijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@jayda-cc.nl of te bellen naar het kantoor van Jayda CC op 06-18223236.

https://www.culemborgsecourant.nl/nieuws/algemeen/321183/bijeenkomst-jayda-cc-over-hoogsensitief-persoon-en-

https://www.youtube.com/watch?v=93Tt0tUekww

Recent nieuws

Kennismaken en ontmoeten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 25 mei en donderdag 22 juni organiseren zorgorganisatie Jayda CC en Boerderij de Toekomst in samenwerking met sociaal natuurbedrijf ‘Natuurlijk

Lees verder »

In memoriam Aline Ruttenberg

Op 24 september 2022 is op 33-jarige leeftijd onze lieve en zeer gewaardeerde collega Aline Ruttenberg overleden. Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden

Lees verder »