Jayda CC reikt sociaal jaarverslag uit aan wethouder Kosterman

Deze week heeft zorgorganisatie Jayda CC haar jaarverslag over het jaar 2021 uitgebracht. Het eerste exemplaar hiervan werd op dinsdag 14 juni aan wethouder Wil Kosterman van Wijk Bij Duurstede overhandigd.

Jayda CC geeft ambulante begeleiding aan jongeren en volwassenen in de provincie Utrecht en is ook in de gemeente Wijk bij Duurstede actief. De zorgorganisatie, vernoemd naar de Jade edelsteen, werkt met een multi-inzetbaar team van gespecialiseerde hulpverleners die met elkaar het verschil willen maken.

Monique Verloop, initiatiefnemer van Jayda CC, besprak met wethouder Kosterman en beleidsmedewerker Cathy Venselaar het sociaal jaarverslag over het jaar 2021. “Een jaar waarin we vanwege corona creatief te werk moesten gaan om cliënten veilig te kunnen bezoeken en waarin we druk in de weer waren met het opstarten van nieuwe projecten” aldus Monique Verloop. 

In het gesprek werd ook stilgestaan bij de “hybride teams” waar Jayda CC met samenwerkingspartner Boerderij de Toekomst is geselecteerd als één van de twee teams in Wijk bij Duurstede die op innovatieve wijze zorg gaan verlenen. Een plan met als pijlers verbinding, samenwerking, preventie en met een prominente rol voor een netwerk- en zorgregisseur die inzet op het verstevigen van het (sociale) netwerk rondom de cliënt.

In het sociaal jaarverslag van de organisatie zijn verder o.a. de mooie scores uit het cliënttevredenheidsonderzoek en het medewerker-tevredenheidsonderzoek te lezen. Ook wordt stilgestaan bij een audit die is uitgevoerd door toezichthouder GGDRU waar de organisatie – zoals wordt aangegeven – glansrijk door is gekomen en er op alle onderzochte onderdelen geen enkele onvolkomenheid is geconstateerd.

De organisatie laat blijken over reflectief vermogen te beschikken door aan te geven dat niet alles geweldig was en zij ook tegen uitdagingen zijn aangelopen in 2021. “Zo heeft corona ons echt de nodige kopzorgen bezorgd” aldus Monique Verloop. 

 

Zie ook:

https://www.wijksnieuws.nl/deeljenieuws/nieuws/832233/jayda-cc-reikt-sociaal-jaarverslag-uit-aan-wethouder-kosterman-van-de-gemeente-wijk-bij-duurstede