Jayda CC voelt als een warm bad!

Aline Ruttenberg is sinds januari 2021 werkzaam als ambulant begeleider bij Jayda CC. Aan beleidsmedewerker Michel van Elck vertelt zij hoe haar eerste maanden bevallen zijn bij Jayda CC.

Wie is Aline?

Ik ben 31 jaar en woon op dit moment nog in Zeist. Samen met mijn vriendin heb ik een huis gekocht waardoor we aan het eind van het jaar naar Odijk gaan verhuizen. Mijn hobby’s zijn tennis en fitness. Ook hou ik van koken en lekker eten. Ik heb, voordat ik bij Jayda CC aan de slag ging, gewerkt als tennistrainer, in de huishoudelijke verzorging, als buurtsportcoach en als pedagogisch medewerker bij een jeugdinrichting.

Hoe ben je bij Jayda CC terecht gekomen?

Ik solliciteerde op een vacature die ik zag op Indeed. Ik had een heel fijn gesprek met Monique Verloop (initiatiefnemer van Jayda CC) en Frans Haarsma (zorgcoördinator van Jayda CC). Het werd mij snel duidelijk dat mijn visie en hoe ik wil werken overeenkwam met die van Jayda CC. Dat cliënten en medewerkers mogen zijn wie ze zijn. Dat je in kleine stapjes bij kan dragen aan vooruitgang en verandering bij cliënten. Dat de cliënt echt centraal staat.

Hoe zijn de eerste maanden je bevallen?

De eerste maanden zijn me geweldig bevallen. Ik begon met een zware cliëntcasus waar ik me direct in heb vastgebeten. Ik kreeg gelijk veel eigen verantwoordelijkheid maar had altijd een back-up om mee te sparren. Dat voelde fijn. Ook bij mijn volgende cliënten voelde ik het vertrouwen vanuit Jayda CC en dat zij achter mij staan als medewerker. Ik heb ook echt al veel geleerd. Het zelf plannen en organiseren van je afspraken, meer met een helikopterview naar cliënten kijken en dat ik me beter bewust ben hoe ik zo kan zijn dat ik cliënten iets bijbreng, leer en help.

Wat vind je van Jayda CC?

Ik vind Jayda CC de leukste werkgever waar ik ooit voor heb gewerkt. Het is een hele open en transparante organisatie. Waar je dus mag zijn wie je bent. Een organisatie die gelooft in de professionaliteit van haar medewerkers en een luisterend oor biedt als er iets is. Een organisatie zonder wachtlijsten waardoor je heel snel een eerste afspraak met een cliënt hebt na aanmelding. Daarnaast hebben we een super gebruiksvriendelijk en eenvoudig cliëntsysteem. Complimenten dus!

Heeft corona je belemmerd in je werkzaamheden?

In het contact met mijn cliënten niet tot nauwelijks maar met mijn collega’s natuurlijk wel. Ik heb een aantal collega’s goed leren kennen maar anderen heb ik helaas nog niet heel uitgebreid kunnen spreken. Maar met digitale vergaderingen, met telefoongesprekken en met in kleine groepjes intervisie doen is er van alles gedaan om het contact met elkaar te onderhouden.

Aline je bent echt super enthousiast en positief over Jayda CC, maar geef s.v.p. ook feedback wat beter kan.

Na lang nadenken… Ik heb eigenlijk helemaal niets. Ik ga het ook niet verzinnen. Als er iets is bel ik gewoon. Jullie staan gelijk open om te helpen daar waar nodig. Ik hoop dan ook nog lang voor Jayda CC te kunnen blijven werken. Oh, ik heb toch iets: de vacaturetekst op Indeed was wel heel beknopt hoor. Ik dacht bij mezelf ga ik hier nou op solliciteren of niet. Maar toen ik de website bekeek was ik om.

Zou je tot slot je eerste maanden bij Jayda CC in één zin willen beschrijven?

Ja natuurlijk. Jayda CC voelt als een warm bad!