Waardevolle bijeenkomst Jayda CC over Hoog-sensitiviteit & Autisme

Meer dan veertig mensen waren (fysiek en online) op woensdag 13 april aanwezig bij de door zorgorganisatie Jayda CC georganiseerde bijeenkomst over hoog-sensitieve personen (HSP) en autisme. De bijeenkomst, die plaats vond in het gemeentehuis in Maurik, werd door de aanwezigen als zeer waardevol ervaren en heeft nieuwe inzichten gegeven.

Na het openingswoord van Monique Verloop, initiatiefnemer van het in Rivierenland actieve Jayda CC dat ambulante begeleiding biedt aan jongeren en volwassenen, namen Anika Morsink en Romano Michielsen het stokje van haar over. De twee ambulant begeleiders/coaches van Jayda CC namen de aanwezigen tijdens de interactieve bijeenkomst mee in het brein van mensen die hoog- sensitief zijn en in de belevingswereld van mensen met autisme.

Anika Morsink vertelde en ging in op vragen over de diepgaande verwerking van mensen met HSP. Over de stemmingen en emoties die ineens om kunnen slaan in het contact met anderen. Dat mensen met HSP zich anders dan anderen voelen en vaak niet begrepen.

Romano Michielsen gaf in zijn presentatie aan wat er in mensen met autisme omgaat. De moeite die zij kunnen hebben met prikkels, hoe zeer zij gehecht zijn aan een vaste structuur en het lastig vinden om sociale contacten aan te gaan.

De bezoekers van de zeer informatieve en onderhoudende bijeenkomst kregen aan het eind van de avond antwoorden op de door hun eerder ingevulde stellingen. De verschillen maar ook de overeenkomsten die er tussen HSP en autisme zijn werden hierdoor duidelijk.

Geïnteresseerden en mensen die niet de mogelijkheid hadden om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, kunnen contact opnemen met Jayda CC om de presentatie nagestuurd te krijgen. Bel hiervoor met de organisatie, die zich hard maakt om geen wachtlijsten te hebben, naar 06-18223236 of stuur een e-mail naar info@jayda-cc.nl